Shirt-Discounter bedrukt uw kleding via de volgende 4
Druktechnieken.

Shirt-Discounter is een snel groeiende (online) textieldrukker. Wij leveren in hele kleine oplage (1 stuk) tot grote aantallen voor verschillende evenementen en bedrijven. Dit vraagt natuurlijk ook om verschillende druktechnieken omdat de ene opdracht meer past bij een bepaalde druktechniek dan een andere. Dit zorgt ervoor dat uw bedrukte kleding in grote of kleine oplage altijd het beste eindresultaat heeft. We hebben een handige pagina gemaakt waarin u precies kunt lezen wat de verschillende druktechnieken inhouden.

Uw kleding wordt via de volgende 4 druktechnieken door ons in eigen drukkerij voorzien van een professionele bedrukking:

  • Flexfolie print
  • Digitale Transfer Print
  • DTG Print
  • Zeefdruk

Drukken met flexfolie:

Flexprint is een druktechniek die wij toepassen bij veel kleine orders. Het folie is in meer dan 40 kleuren leverbaar wat ervoor zorgt dat er altijd een passende kleur beschikbaar is voor uw bedrukking. Het folie wordt contour uitgesneden door een snijplotter, daarna wordt het restmateriaal wat rondom nog op de drager zit weggepeld door een van onze medewerkers. Het logo of de tekst wordt na het pellen met een transferpers aangebracht op de kleding. Wij werken enkel met pneumatische transferpersen die onder hoge druk en met gebruik van hitte uw logo of tekst aanbrengen voor een degelijk en lang draagbaar eindresultaat. Jouw bedrukking voorzien van flexfolie wordt door ons gedrukt met folie dat in Italie wordt geproduceerd door het merk Siser.

Digital Transfer Print:

 
Digital Transfer Printing is een druktechniek die erg lijkt op flexfolie-print. Echter wordt er met andere machines gewerkt. Het begint bij de blanco/witte rollen waarop wij uw logo of afbeelding full color kunnen printen. Na het printen snijdt dezelfe machine uw afbeelding of logo contour uit en moet ook dit materiaal gepeld worden. Na het drogen moeten de logo’s echter wel op applicatietape overgezet worden. Nadat dit alles is gedaan wordt de transfer net als bij flefolie op kleding gedrukt met een transferpers. 

DTG-Print:

DTG-Print ofwel Digital Garment Printing is een druktechniek waarbij er direct op het shirt wordt geprint met inkt. Het shirt wordt opgespannen in een DTG (Digital Garment Printing) machine, daarna print de printkop van deze machine direct op het shirt. DTG print is een hoogwaardige druktechniek die wordt toegepast als drukbestanden een bepaalde schaduw of fade hebben. Zoals aangegeven is de opdruk bij deze druktechniek op basis van inkt. DTG printen is een erg kostbare druktechniek. Voor het printen moet het textiel namelijk ook worden ‘gepretreat’ met een speciale vloeistof zodat de inkt goed hecht in de kleding.

Zeefdruk:

Zeefdruk is een druktechniek die wij toepassen bij afname van grotere aantallen. Dit omdat deze druktechniek de nodige voorbereidingen vereist. Bij het zeefdrukken wordt er namelijk direct inkt op het textielstuk gedrukt door middel van inkt die met een rakel door het zeefraam heen gedrukt wordt. Het zeefraam functioneert dus eigenlijk als een sjabloon, de inkt wordt door dit sjabloon op het textiel gedrukt. Het maken van een zeefraam is tijdrovend, en voor iedere drukkleur moet een nieuw zeefraam gemaakt worden. Vandaar dit is een druktechniek is die niet wordt toegepast bij kleine aantallen.